• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۰۳۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۰
سیستان و بلوچستان » اجتماعی
یادداشت روز ؛

فرصت یک مراسم 

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مدارس دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان گسترش یافت یکی از این اتفاقات مهم مراسم جشن فارع التحصیلی طلاب دینی است جشنی که در سراسر استان برگزار می شود و در زاهدان با جمیعت بسیار زیادتری برگزار می شود.  تجربه نشان داده اگر دلسوزان قوم از این مراسم برای پیشرفت استان استفاده نکنند عملا چیز چندانی عاید استان نمی شود.

✅ازاین فرصت می توان برای بهبود وضعیت شهر و یا استان استفاده کرد، هم از بعد ظاهری هم از بعد فکری و معنوی.
✅حداقل کار این است که فرصتی است، شهر زاهدان دست واقعی به سر و صورت خود بکشد فکری برای آلودگی ها، زباله ها وضعف مبلمانی خود کند چرا باید شهر حافظان قران با تمیزی و زیبایی بیگانه باشد مهمانان چه می گویند وقتی می بینند میزبانان مراسم و شهر یکی هستند و شهر چنین عقب مانده است البته نباید صرفا به زیباسازی اطراف مکان مراسم بسنده کرده به هرحال مهمانان اگر در این مدت نیم چرخی هم در شهر بزنند آنچه نباید ببینند، می بینند.
✅ازاین مراسم می تواند متناسب با شعار سال استفاده کرد اگر مهمانان در حاشیه این مراسم با تولیدات استان آشنا شوند، دیگر به این راحتی سوزن دوزی کشورهای همسایه به اسم کار دست زن بلوچ جا زده نمی شود و بازار اینکار از دست ما نمی رود.چه اشکالی دارد کارخانه بافت بلوچ ما در این ایام با معرفی و شناخت بیشتر، آینده ای روشن پیدا کند. حتی در زمینه توریسم و مباحث گردشگری، حاشیه این مراسم میتواند رونقی خاص به استان ببخشد.
به هرحال وقتی مردم استان هزینه میلیاردی برای این مراسم متحمل می شوند چه اشکالی دارد از این فرصت برای بهبود معیشت آتی مردم و اقتصاد استان بهره برد.
✅اگرچه این مراسم درحقیقت جنبه علمی دارد اما این مراسم بهترین فرصت برای ترمیم وجهه استان در منظر مخاطبان و مهمانان است. برای رفع ذهنیتی بدی که از استان شکل گرفته مهمترین ماموریت استان از جماعت علما گرفته تا مردم عادی این است که خوبی ها و زیبایی های باهم بودن اقوام استان را به دیگران نشان دهیم. بخصوص که برای خشن نشان دادن مردم استان ما، دشمنان از شکل و شمایل دین و مذهب سوء استفاده کردند و جنایاتی را مرتکب شدند پس تکلیف مدارس دینی ماحتی ازنظامیان سنگین تر است. ضروریست با منبر و تریبون ها این حفره امنیتی و دریچه نفوذ دشمنان مسدود شود.
✅این مراسم فرصت خوبی است تا مهمانان با مهربانی اقوام ما، بامهمان نوازی واتحاد اقوام ما، بابیزاری ما از جریان های تکفیری، با ایستادگی بلوچ ما در مقابل تکفیری ها و گروهکها، باشهدای مدافع اسلام ناب محمدی استان آشنا شوند. طلبه های جوانی که می آیند با مشاهده این ادبیات و اعتقادات ما ضد تفکرات افراطی تکفیری، بیمه می شوند 
✅برای نشان دادن واقعیت اهل سنت ما سخنرانانی انتخاب شوند که بجای ادبیات ستیز، شبه زا، سیاسی مسلک و تفرقه، از جاذبه های نوعدوستی آیین و آداب مردم ما بگویند.
✅درمباحث جهان اسلام هم نیاز است از این مراسم خیری به مساله فلسطین، مساله اول جهان اسلام برسد بخصوص که امسال با قیام حق بازگشت مردم فلسطین مواجهه هستم.
کمک امریکا به طرح مسلمان زدایی قدس و رسمیت بخشیدن به اسراییل از سوی بن سلمان سعودی نباید از نگاه برنامه ریزان و سخنرانان پنهان بماند
 ✅در مساله سوریه هم اگر تا دیروز برخی مدارس دینی دربرخی روستاها، نمی دانستند چه کسی مترسک داعش را می چرخاند، چقدر نسخه پیامبر مهربانی با نسخه کشتار داعش فاصله دارد، چقدر باطن اهل سنت با پرچم و تفکر سیاه داعش فرق دارد این مراسم فرصت خوبی است برای تحلیل درست دادن واخبار جهان اسلام را ازمنابع معتبر دادن.
اینکار از این جهت مهم است که درسال های اخیر تحلیل هایی از برخی مدارس دینی در برخی روستاها داده می شود که همان تحلیل ها را ابتدا رسانه های بیگانه و معاند منتشر میکردند. باید بین ادبیات دوست و دشمن فرق باشد نه اینکه از دهان دوستان سخنان بیگانگان منتشر شود.به هرحال منابع خبری افراد باید معتبر باشند بخصوص که ابعاد موضوعات بین المللی حتی برای کارشناسان وزارت خارجه پیچیده است چه رسد به یک طلبه یا فرد عامی.
✅اگر از این مراسم که از نعمات نظام به استان ما است برای نشان دادن جاذبه های مختلف سیستان و بلوچستان، برای انتقال انسانیت ما، برای مردمداری، وفاداری ما، برای بیان رفتارهای زیبای مردم سیستان و بلوچستان استفاده شود، دیگر خستگی کار روی تن زخمی استان نمی ماند.

#یادداشت روز؛احمدملاشاهی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رسانه تعیین‌کننده‌ترین ابزار‌ جنگ نرم
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
آغاز ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به مددجویان خراسان شمالی
آزادی ۱۲ زندانی واجد شرایط به مناسبت ولادت حضرت علی (ع)
فون درلاین: صلحی پایدار برای اوکراین آرزو می‌کنم
درخشش گروه‌های نمایشی چهارمحال‌وبختیاری در جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه آفتاب
قاری ایرانی مهمان ویژه مراسم شبی با قرآن در بوسنی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ دی
ادعای رژیم صهیونیستی به رهگیری یک پهپاد حامل سلاح مصری
بیش از ۴۰ درصد کنتور‌های برق خراسان شمالی هوشمند است
هشدار درباره رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
نامه ایران به آژانس در پی تهدیدات اخیر آمریکا علیه کشورمان
۱۳ طرح آبخیزداری در لرستان اجرا می‌شود
شاهین ۰ _ آلومینیوم اراک ۱
تحول در صنعت نیمه‌رسانا با تولید ویفر شش‌اینچی گرافنی
فعال‌سازی سهمیه خدمات پس از فروش واردکنندگان خودرو
پایان قاطع پلیس به اقدام مجرمانه
فوت مشکوک در لنجان
فصل سرما و افزایش مشاهده حیات‌وحش در اطراف شهرها و روستاها
مسمومیت بیش از ۳۰ نفر بر اثر گازگرفتگی در چاراویماق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)